Therapeuten voor psychologische hulpverlening in Haarlem

De onderstaande lijst met therapeuten in Haarlem is gesorteerd op plaatsnaam. Door in deze lijst op de link meer informatie te klikken kunt u meer informatie over een therapeut bekijken. U blijft daarbij op dezelfde pagina. U kunt op die manier bijvoorbeeld ook therapieën en behandelingen bekijken die een therapeut aanbiedt. Als de therapeut een website heeft wordt de link hiervoor getoond onder de telefoongegevens. Via de link Stuur een bericht naar deze therapeut kunt u een bericht sturen naar een therapeut en via de link Bekijk het praktijkoverzicht van deze therapeut kunt u het praktijkoverzicht bekijken. Ook bij deze links blijft u op dezelfde pagina, zodat u makkelijk terug kan keren door op het kruisje in de rechterbovenhoek van het geopende window te klikken.
Therapeuten in Haarlem
Nonja Kuyer
Therapieën:
Burnout-begeleiding
EFT
EMDR
Hypnotherapie
Kindertherapie
NEI
Stressbegeleiding
The Work
Zwangerschapsbegeleiding
Opleidingen:
Beroepsopleiding tot Hypnotherapeut, Stichting Hypno- gedrags & Verbaaltherapie,
NEI Practitioner, Andromeda Academy
Beroepsverenigingen:
NBVH - Nederlandse BeroepsVereniging Van Hypnotherapeuten
RBCZ - Register Beroepsbeoefenaren Complmentaire Zorg
Koralensteeg - 6
2011 AC - Haarlem
Noord-Holland
023-533 75 74
 
Psychologische hulpverlening:
Burnout-begeleiding, EFT, EMDR, Hypnotherapie en NEI
 
Overige behandelvormen:
Kindertherapie, Stressbegeleiding, The Work en Zwangerschapsbegeleiding
 
 
Praktijkinformatie:

Mag ik mijn grote passie aan je voorstellen: hypnotherapie. Mijn ervaring is dat hypnotherapie werkt; snel en prettig. Daarom is dit voor mij dé manier om anderen te helpen. Ik vind het iedere keer weer speciaal om de positieve veranderingen bij mensen te zien terwijl zij belangrijke stappen zetten in hun ontwikkelproces. Mijn belangrijkste uitgangspunt is dat iedere persoon anders is, iedere klacht anders is en iedere achtergrond anders is en dus ook mijn aanpak bij iedere cliënt weer anders is. Als je verder leest op mijn website krijg je een indruk van mijn werkwijze en wat voor mij het vakgebied zo bijzonder maakt.

 
 

Paul ter Weijde
Therapieën:
Gestalttherapie
Opleidingen:
Nederlands Stichting voor Gestalttherapie, Amsterdam 2012 academische opleiding afgerond in 1973
1998-2015 student Ridhwan school 2005 - heden student Cursus in Wonderen
Beroepsverenigingen:
NVAGT lid van koepelorganisatie RBCZ/TCZ
Narcisplantsoen - 88
2015AL - Haarlem
Noord-Holland
023-5319150 of 0613523849
 
Psychologische hulpverlening:
Gestalttherapie
 
 
Praktijkinformatie:

Als Gestalttherapeut geef ik steun aan mensen die een probleem ervaren, hetzij individueel hetzij in hun relatie.  

Als je vrij wil zijn is het niet genoeg te verlangen naar vrijheid, maar is nodig dat je onderzoekt wat je in de weg staat om vrij te zijn. Evenzo geldt voor problemen die je ervaart dat het niet genoeg is te verlangen naar een oplossing, maar is het nodig te onderzoeken wat je in de weg staat om die oplossing te vinden. Bij dat onderzoek kan het meekijken, meedenken en meevoelen van een derde een belangrijke steun zijn.

 

Voor het oplossen en leren omgaan met een probleem is vrijwel altijd nodig dat je een andere visie op (of een andere houding  tegenover) je probleem ontwikkelt. Je huidige visie heeft je kennelijk niet verder gebracht. Dus een belangrijke vraag die je jezelf kunt stellen is: wat bepaalt mijn visie op dit probleem? 

 

De visie die je hebt is ontstaan uit een proces van waarnemen. Waarneming is gekleurd door eerdere ervaringen, je neemt  niet objectief waar. Dus welke verkleuringen bepalen -en vertekenen- jouw waarneming? Anders gezegd, als je een belangrijk probleem hebt dat je wil oplossen is het nodig om de "lens" te onderzoeken waardoor je naar het probleem kijkt. Dat wil zeggen, om gewaar te worden hoe je waarneemt, wat je daarbij denkt en voelt en hoe je handelt. Je bewust worden hiervan opent nieuwe deuren naar oplossingen.

 

Mijn uitgangspunt is dat ik probeer jou te ontmoeten van mens tot mens, precies daar waar je een probleem ervaart, en je van daar ondersteun bij je onderzoek. 

 

Om zo veel mogelijk profijt te hebben bij therapie is belangrijk dat er een "klik" is tussen de cliënt en de therapeut. dat ontdekt je alleen als je persoonlijk kennis maakt. Ik bied een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Mijn praktijk (aan huis) is in het centrum van Haarlem.

 

De kosten van gestalttherapie worden -deels- vergoed onder een aanvullende verzekering, waarbij geen eigen risico geldt.

Meer informatie vind je op mijn website: www.gestalttherapiehaarlem.nl 

 

 
 

Praktijknaam:
Therapeut:
Monique van der Zwart
Therapieën:
De Helende Reis
Journeytherapie
Meditatie
Opleidingen:
Journey Praktitioner/Therapeute
Beroepsverenigingen:
NVJT THE JOURNEY
Adres:
Zeestraat - 24
 
2042LC - Zandvoort
 
Noord-Holland
Telefoon:
023 5716891 en 06 57168318
Website:
 
Psychologische hulpverl.:
De Helende Reis en Journeytherapie
 
Overige behandelvormen:
Meditatie