Therapeuten voor psychologische hulpverlening in Bloemendaal

De onderstaande lijst met therapeuten in Bloemendaal is gesorteerd op plaatsnaam. Door in deze lijst op de link meer informatie te klikken kunt u meer informatie over een therapeut bekijken. U blijft daarbij op dezelfde pagina. U kunt op die manier bijvoorbeeld ook therapieën en behandelingen bekijken die een therapeut aanbiedt. Als de therapeut een website heeft wordt de link hiervoor getoond onder de telefoongegevens. Via de link Stuur een bericht naar deze therapeut kunt u een bericht sturen naar een therapeut en via de link Bekijk het praktijkoverzicht van deze therapeut kunt u het praktijkoverzicht bekijken. Ook bij deze links blijft u op dezelfde pagina, zodat u makkelijk terug kan keren door op het kruisje in de rechterbovenhoek van het geopende window te klikken.
Therapeuten in Bloemendaal
Paul ter Weijde
Therapieën:
Gestalttherapie
Opleidingen:
Nederlands Stichting voor Gestalttherapie, Amsterdam 2012 academische opleiding afgerond in 1973
Beroepsverenigingen:
Nederlandse Beroepsvereniging van Gestalttherapeuten lid van koepelorganisatie RBCZ/TCZ
Narcisplantsoen - 88
2015AL - Haarlem
Noord-Holland
023-5319150 of 0613523849
 
Psychologische hulpverlening:
Gestalttherapie
 
 
Praktijkinformatie:

Ik, Paul ter Weijde, 66 jaar, ben een man met een Kleine praktijk aan huis in Centrum Haarlem.

Gestalttherapie geeft steun aan mensen die een probleem ervaren dat ze niet zelfstandig kunnen oplossen. Een probleem is veel persoonlijker dan we geneigd zijn te denken. We ervaren het vaak als iets dat buiten ons en onafhankelijk van ons ontstaat. Daarme zien we de invloed die we zelf hebben op het ontstaan en oplossen van het probleem over het hoofd. Met  de keuze voor Gestalttherapie kies je er voor om te gaan onderzoeken welke invloed je hebt op het ontstaan en het oplossen van het probleem. De werkwijze is, kort gezegd, dat we de manier waarop je in een bepaalde situatie contact maakt onderzoeken, en of je het contact maakt dat je in die situatie wilt. Al je voorgaande ervaringen beïnvloeden je wijze vaqn contact maken doordat ze tezamen "de lens" vormen waardoor je de wereld bekijkt. We onderzoeken dus niet alleen het probleem zelf maar ook "de lens" waardoor je het probleem waarneemt.

De filosofie achter Gestalttherapie benadrukt dat menselijke problemen ontstaan in het proces van contact maken met de omgeving. Deze filosofie is ontwikkeld in de jaren 50 en betekende een breuk met met het medisch-psychiatrisch denken waarin een psychische "ziekte" als oorzaak van contactproblemen wordt voorondersteld. Dit verschil betekent dat Gestalttherapie in zijn praktische toepassing zeer persoonlijk is en per therapeut en per cliënt verschilt. Ik adviseer daarom om een kennismakingsgesprek te vragen. 

De kosten van gestalttherapie worden -deels- vergoed onder een aanvullende verzekering, waarbij geen eigen risico geldt. Voor meer info zie mijn website: www.gestalttherapiehaarlem.nl 

 
 

Nonja Kuyer
Therapieën:
Burnout-begeleiding
EFT
EMDR
Hypnotherapie
Kindertherapie
NEI
Stressbegeleiding
The Work
Zwangerschapsbegeleiding
Opleidingen:
Beroepsopleiding tot Hypnotherapeut, Stichting Hypno- gedrags & Verbaaltherapie,
NEI Practitioner, Andromeda Academy
Beroepsverenigingen:
NBVH - Nederlandse BeroepsVereniging Van Hypnotherapeuten
RBCZ - Register Beroepsbeoefenaren Complmentaire Zorg
Koralensteeg - 6
2011 AC - Haarlem
Noord-Holland
023-533 75 74
 
Psychologische hulpverlening:
Burnout-begeleiding, EFT, EMDR, Hypnotherapie en NEI
 
Overige behandelvormen:
Kindertherapie, Stressbegeleiding, The Work en Zwangerschapsbegeleiding
 
 
Praktijkinformatie:

Mag ik mijn grote passie aan je voorstellen: hypnotherapie. Mijn ervaring is dat hypnotherapie werkt; snel en prettig. Daarom is dit voor mij dé manier om anderen te helpen. Ik vind het iedere keer weer speciaal om de positieve veranderingen bij mensen te zien terwijl zij belangrijke stappen zetten in hun ontwikkelproces. Mijn belangrijkste uitgangspunt is dat iedere persoon anders is, iedere klacht anders is en iedere achtergrond anders is en dus ook mijn aanpak bij iedere cliënt weer anders is. Als je verder leest op mijn website krijg je een indruk van mijn werkwijze en wat voor mij het vakgebied zo bijzonder maakt.