Marianne Welie Praktijk voor gestalttherapie en mindfulness

Wekelijks werk ik drie dagdelen met groepen en vijf dagdelen individueel met mensen. In mijn manier van werken staat "bewustwording"centraal. Hoe beter je jezelf leert kennen, hoe meer je in staat bent, in balans te blijven en je eigen keuzes te maken. Natuurlijk is zo'n proces lang niet altijd makkelijk, maar wel boeiend. Je leert je eigen kwaliteiten waarderen, je grenzen kennen en respecteren en je beperkingen en valkuilen accepteren. Bewustwording kan je leven weer van kwaliteit voorzien. Het wordt weer Leven in plaats van Overleven. In de loop der jaren heb ik zelf als mens maar ook professioneel heel wat groeifasen doorlopen.

Aanvankelijk werkte ik veelal cognitief (denken/verstand) met mensen. Het doorbreken van negatieve denkpatronen, in meer realistische gedachten. Maar gaandeweg merkte ik dat deze manier van werken prachtig verrijkt zou kunnen worden, door meer aandacht te besteden aan het gevoelsleven. Gestalttherapie bleek de ontbrekende schakel. Een gezonde geest huist immers in een gezond lichaam. Dankzij deze opleiding kreeg het gevoelsleven een prominentere plek in mijn werk. De opleiding voor mindfulnesstrainer leerde mij denken en voelen te verbinden, waardoor er een gezonde balans kan ontstaan.

Als je deze website bekijkt, ben je wellicht op zoek naar "iets". Ik nodig je uit, je aandacht eens een paar minuutjes te verplaatsen van het beeldscherm, naar je zelf. Vraag jezelf eens af; waar ben ik nu precies naar op zoek? Wat of wie hoop ik te vinden? Wat heeft het lezen van deze tekst in me opgeroepen? Het is wellicht goed te beseffen, dat jij immers de expert bent in jouw leven. Het is mijn uitdaging, jou in contact te brengen met datgene wat er in je leeft en aandacht behoeft, zodat jij degene kunt worden, wie je bent. 

"Zijn wie je bent!"


Adres:
Prins Willem Alexanderlaan - 101
 
6301TT - Valkenburg a/d Geul
 
Limburg
Telefoon:
0613164287
Website:

 

Therapeut:

Marianne Welie
Therapieën:
Burnout-begeleiding
Gestalttherapie
Mindfulness
Rationeel Emotieve Therapie
Rouwverwerking
Voice Dialogue
Opleidingen:
Bolt te Nieuwaal (gestalt-therapie) Centrum voor bewustzijnsontwikkeling en leertherapie. 2001-2007
Ad Hoogendijk Post-HBO beroepsopleiding tot loopbaanadviseur
Hoger Sociaal Agogisch Onderwijs studierichting; maatschappelijk werk 1984
Diverse cursussen" train de trainer" allemaal gericht op stresshantering.
See True Mindfulness Trainingen de trainersopleiding maart 2010
Opleiding Psychopathologie DSM IV aug.2012
ACT (= Acceptance and Commitment Therapy) docent Gijs Jansen 2013
Individueel Systemisch Werk voor therapeuten. Maria Rotte Nijmegen mei 2013
HBO medische basiskennis diploma oktober 2015
Beroepsverenigingen:
NBGT Nederlandse Beroepsvereniging voor Gestalt Therapeuten
RBCZ Ingeschreven in het RBCZ-register als registertherapeut, inclusief TBNG tuchtrecht.