Therapeuten voor psychologische hulpverlening in Steenbergen

De onderstaande lijst met therapeuten in Steenbergen is gesorteerd op plaatsnaam. Door in deze lijst op de link meer informatie te klikken kunt u meer informatie over een therapeut bekijken. U blijft daarbij op dezelfde pagina. U kunt op die manier bijvoorbeeld ook therapieën en behandelingen bekijken die een therapeut aanbiedt. Als de therapeut een website heeft wordt de link hiervoor getoond onder de telefoongegevens. Via de link Stuur een bericht naar deze therapeut kunt u een bericht sturen naar een therapeut en via de link Bekijk het praktijkoverzicht van deze therapeut kunt u het praktijkoverzicht bekijken. Ook bij deze links blijft u op dezelfde pagina, zodat u makkelijk terug kan keren door op het kruisje in de rechterbovenhoek van het geopende window te klikken.
Therapeuten in Steenbergen
Praktijknaam:
Therapeut:
Marco en Jacquelien de Jager
Therapieën:
Ademtherapie
Burnout-begeleiding
Coaching
Enneagram
Kindertherapie
NES
Opleidingen:
Opleiding Breathfulnesscoach, NES Natuurgeneeskunde, NLP, Enneagram.
Beroepsverenigingen:
NOAG
Adres:
Krommeweg - 10 c
 
4651RN - Steenbergen
 
Noord-Brabant
Telefoon:
0167-540174
Websites:
 
 
 
Psychologische hulpverl.:
Ademtherapie en Burnout-begeleiding
 
Overige behandelvormen:
Coaching, Enneagram, Kindertherapie en NES
 
 
Praktijkinformatie:

Vanuit een basis van vertrouwen, veiligheid en aanwezigheid tijdens onze consulten, workshops, trainingen en opleidingen staan we open voor jouw wereldbeeld. Met respect hiervoor dagen we je uit om waar nodig dit beeld te verruimen of te verschuiven. Dit doen we door eerlijk te zijn en als het kan, zijn we ook aardig.

Onze begeleiding bestaat uit individuele consulten, eendaagse workshops, meerdaagse workshops en opleidingen.

Onze meerwaarde kan ook zijn dat we voelen dat wij op dit moment misschien niet degene zijn die jou de volgende bewustwording kan geven. Samen zullen we dan zoeken naar een andere wijze, een andere vorm of praktijk.

Uiteindelijk staat maar één ding voorop: Jouw wens om je volgende stap te maken!

Wij gaan uit van een holistische visie. Dit betekent jou vanuit totaliteit benaderen, dus zowel fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Dit laatste betekent voor ons, vanuit je hart en ziel je leven beleven.

Of je nu vanuit je privé-situatie of vanuit werksituatie ons benadert, wij willen je graag waar mogelijk verder helpen op jouw pad naar je eigen kracht, zodat je optimaal kunt leven vanuit wie je bent.

Want ook jij weet waarschijnlijk: Je hoeft eigenlijk niets te doen om jezelf te zijn, maar de rol die je vaak speelt kost juist veel energie.

We willen jou begeleiden in het ontdekken van je kwaliteiten en talenten, te leren luisteren naar je innerlijke stem en te creëren vanuit je eigen inspiratiebron.

Dit gaat het beste als je open staat om te groeien, open staat om te veranderen (beter gezegd: te herontdekken) en de zelfverantwoordelijkheid in je leven volledig op wilt pakken. Je hebt vertrouwen in het proces, je krijgt inzicht in je projecties en vanuit een natuurlijk doorzettingsvermogen, een innerlijke drive, ga je dingen doen die je voeden, die je energie geven, zoals het lezen van boeken, doen van oefeningen etc.

Je gaat van overleven naar leven, van je hoofd naar je hart. In plaats van je leven te laten regeren door je hoofd, laat je je hoofd in dienste staan van jou.

Je staat zelfs open om verder te kijken dan jezelf. Indien nodig wordt je je bewust van familiepatronen. Een verlangen naar vrijheid inspireert jou om doorbraken te realiseren.

Je wilt investeren in jezelf. Niet vanuit wilskracht, maar vanuit een stem in jou die roept om je volgende stap te nemen. Waarschijnlijk is het ook die stem die vanuit je diepe verlangen tot je spreekt en je inspireert om deze website te bezoeken.

Wil je verder doorgroeien in je professie of wil je je huidige professie uitbreiden, dan kun je bij het onderdeel Inspiration to Create alle mogelijkheden hiervoor zien.

We begeleiden in onze praktijk mensen die vanuit een privé-situatie bij ons terecht komen en mensen die via hun werksituatie (kan ook via de werkgever) bij ons terecht komen. Het betreft niet altijd een situatie waarin sprake is van fysieke klachten, het kan ook gaan om situaties waarin disbalans in het leven, stress, relatieproblemen etc ervaren wordt. Hieronder geven we een aantal mogelijke klachten en situaties weer waarin we jou kunnen helpen. We realiseren ons dat deze lijst niet volledig is, maar hopen dat het voor jou een richtinggever kan zijn van de mogelijkheden bij ons.
• hyperventilatie, astma
• stress, paniekaanval, angst
• (chronische) vermoeidheid
• buikklachten
• rugproblemen
• hoge bloeddruk
• (spannings)hoofdpijn, migraine
• slaapproblemen
• overspannenheid
• burn-out
• angst
• depressie
• trauma’s (lichamelijk/mentaal/emotioneel)
• communicatieproblemen en faalangst
• moeite met keuzes maken in het leven
• relatieproblemen
• ADHD etc

Onze methoden

Breathfulness: we laten je Breathfulness - harmoniserend ademen ervaren, maken je bewust van je adempatroon en leren je om dit zelfstandig toe te passen in je dagelijks leven.

NES-therapie: is een methode om inzicht te krijgen in en het verbeteren van je gezondheid door middel van het scannen van je Human Body Field.

Enneagram: een persoonlijkheidsmodel wat je inzicht geeft in de aansturing van je gedrag en je communicatie.

(Kinder) Coaching: meehelpen je potentieel inzichtelijk te maken, belemmeringen en overtuigingen los te laten, om te leven vanuit jouw innerlijke kracht.

Stemexpressie: een vorm van improviserend klinken, gericht op stembevrijding en bevrijding van jezelf.

Het moment en de fase waarin jij je bevindt, bepaalt wat voor jou nu effectief is. Daarom kunnen we nooit vooraf precies zeggen wat we gaan doen en hoeveel consulten jij nodig hebt. Het zijn in het NU bepaalt wat we doen. Daarom is de begeleiding maatwerk en nemen wij stap voor stap. Op het eind van elk consult is het helder wat de volgende stap zal zijn.

Weten is niet genoeg, we moeten het toepassen.
Willen is niet genoeg, we moeten het doen!